Goed slapen of bijvoorbeeld geen last hebben van het licht van een vuurtoren, zoals in Oostende bijvoorbeeld? Dat begint bij gordijnen die écht verduisteren. Met deze gordijnen houd je lichtinval buiten, waardoor je een stuk beter slaapt. Of hoe kwalitatieve gordijnen kunnen bijdragen aan je levenscomfort en gezondheid.

Ga voor blackout stof

Een gordijn die volledig verduisterd, die is gemaakt van een blackout stof. Deze 100% verduisterende gordijn is voorzien van een speciale coating op de achterkant. Deze coating en de voering sluiten het licht volledig buiten. In heel wat hotelkamers en slaapkamers zorgt deze stof ondertussen voor een betere nachtrust.

Meer dan licht weren

Blackout stoffen mogen dan wel licht buiten houden, ze doen meer. Ook de geluidsabsorberende eigenschappen van het gordijn, zijn fantastisch. Bovendien isoleren deze gordijnen ook uitstekend, wat je dan weer aan je energiefactuur merkt. Kortom, gordijnen met blackout stof hebben heel wat voordelen en je voelt je even helemaal afgesloten van de buitenwereld.

Een fraai hoogstandje op het vlak van materiaal

Een blackout stof of verduisteringsstof is meestal opgebouwd uit 3 lagen coating, om een volledige verduistering te garanderen. De opbouw bestaat uit twee witte lagen en een zwarte laag in het midden. De witte laag wordt dikwijls geflockt omwille van het zachte gevoel en het feit dat deze dan beter matcht bij het interieur.

Ontdek een ruim aanbod in deze kwalitatieve blackout gordijnen

 

Bij Deco Rosseel helpen we je uiteraard graag aan een betere nachtrust. Bij ons vind je ondertussen blackout stof in een 10-tal varianten en kwaliteiten, gaande van een linnenstructuur tot velours, weefstructuur of subtiel gesatineerd.

Wij werken trouwens in het merendeel van de gevallen met een witte achterzijde. Een pluspunt, want in heel wat appartementsgebouwen is dit verplicht omwille van het uniforme uitzicht.

Ga resoluut voor kwaliteit

Wil je zeker zijn van kwalitatieve blackout gordijnen, dan zit je goed bij ons. En vergis je niet: semi-verduisterende stoffen, de zogenaamde dimout gordijnstoffen, houden slechts 60% à 80% van het licht tegen. An sich niets mis mee, maar helemaal donker wordt het niet.

Wil jij meer informatie over de 100% blackout gordijn met coating, een prijsopgave of meteen bestellen? Kom langs of contacteer ons. We geven je met plezier bijkomende informatie.