Het principe ClearView™ even uitgelegd: backpackers en kampeerders hebben het al langer, maar staan er niet bij stil. Ze hebben er misschien nog nooit aandacht aan besteed. Waarom is het transparante doek van hun tentdeur uit een donkere kleur gemaakt? 

Simpelweg om vanuit je tentje het adembenemende landschap te kunnen aanschouwen.

Dit alles berust op een simpel optisch principe: wit reflecteert licht en zwart absorbeert licht. Dus als het licht op een witte stof schijnt zie je flou, terwijl je daar bij een zwarte stof geen hinder van ondervindt. 

 

Grootmeesters uit de schilderkunst gebruikten het reeds als een techniek om diepte te geven aan een schilderij. Een fascinerend spel van schaduw en licht.

Deze ‘techniek’ wordt nu toegepast onder de merknaam ClearView™ en werd reeds een tijdje toegepast bij insectenscreens. Groen gaas werd vervangen door grijs, maar dat gaf nog steeds een ‘mist’ als je door het raam keek. Wij leveren insectenscreens standaard met ClearView™ gaas voor optimale doorkijk, zonder mist.

Ook in binnenzonwering maakt tegenwoordig gebruik van de ClearView™ technologie.

Zowel de Luxaflex Twist® Rolgordijn als Silhouette® Shades collecties kregen in de nieuwste collectie een ClearView™ update.

Het resultaat is een beter zicht naar buiten, zonder hinderlijke reflextie van zonlicht.

Probeer Twist ClearView zelf uit

Beeldmateriaal: FenekO-Screens, Luxaflex®, Colour in art & desing (Edith Anderson Feisner)

Wij leveren cookies
Wij gebruiken tools zoals cookies om essentiële diensten en functionaliteit op onze site aan te bieden, en om gegevens te verzamelen over hoe onze bezoekers met onze site, producten en diensten omgaan. Door op Accepteren (Akkoord) te klikken, ga je akkoord met ons gebruik van die tools analyse en support.